Puutarha Tahvoset on erikoistunut hedelmä- ja koristekasvien astiataimituotantoon ja tukkumyyntiin. Tuotevalikoimaan kuuluu noin 600 eri kasvilajia, joista 85 % on omaa tuotantoa. Kotimaisten lajien ja lajikkeiden lisäksi Tahvosilla tuotetaan muun muassa Pohjois-Amerikassa jalostettuja lajikkeita. Pohjois-Amerikassa talviolosuhteet ovat lähes samat kuin Suomessa, joten kasvit sopivat hyvin suomalaiseen ilmastoon.

Kokonaisia taimiperheitä on kolme: Easy Elegance® -pensasruusut, Endless Summer® -jalohortensiat sekä uusi First Editions® -kokoelma tarkkaan valittuja koristepensaita ja köynnöksiä. Yhteistyö pohjoisamerikkalaisen taimituottajan ja jalostajan kanssa on jatkunut jo vuosia. Tahvosilla on ilo monipuolistaa suomalaista puutarhakulttuuria kotimaassa kasvatetuilla huippukasveilla.

Näyttäviä pensasruusuja

Easy Elegance -valikoiman pensasruusut ovat jatkuvakukintaisia, helppohoitoisia ja kauniita. Pitkän jalostustyön aikana kasveja ei ruiskutettu härmää eikä mustalaikkutautia vastaan. Näin jalostustyön ja kriittisen valinnan tuloksena on syntynyt erittäin talven- ja taudinkestäviä lajikkeita.

Easy Elegance -ruusut ovat terveitä, tasakokoisia ja kaunismuotoisia. Ruusut ovat omajuurisia, joten ne eivät tee villiversoja. Nyt jokainen voi nauttia koko kesän kestävästä runsaasta ja värikkäästä kukinnasta, ilman pikkutarkkaa hoitamista.

Pitkään kukkivat jalohortensiat

Endless Summer -hortensiat ovat ainutlaatuisia jalohortensioita poikkeavan kukintarytmin ansiosta. Nämä hortensiat muodostavat kukkasilmuja sekä uusiin että vanhoihin versoihin, joten kukinta-aika on muita jalohortensioita pidempi. Ne kukkivat myös muihin jalohortensioihin nähden pohjoisemmissa olosuhteissa, koska ne eivät tarvitse edellisen vuoden kasvua kukkiakseen. Vaikka Endless Summer -hortensioiden versot paleltuisivat talvella, uudet kirkkaan vihreät versot kasvavat nopeasti ja muodostavat kukkia vielä samana kesänä. Hortensioiden upea ja värikäs kukinta ilahduttaa puutarhassa keskikesästä myöhäiseen syksyyn saakka.

Ainutlaatuiseen hortensiavalikoimaan kuuluu tällä hetkellä neljä värikästä hortensiaa: ’The Original, ’The Bride’, ‘Twist-n-Shout®’ ja ’BloomStar™’.

Uusin taimiperhe First Editions

First Editions on kokoelma huomionarvoisia kasveja. Näyttäviä kukkia, värikkäitä lehtiä, koristeellisia hedelmiä, huumaavia tuoksuja – kauneutta ja värien runsautta vaivattomasti.

Kasvikokoelmaan kuuluu tällä hetkellä kymmenen huomionarvoista kasvia, joilla saat vaivattomasti väriä puutarhaasi. Valikoimaan on tulossa uutuuksia vuosittain.

easyelegancelogotaustalla2g