Siirry pääsisältöön

Om Oss

Puutarha Tahvoset Oy

Puutarha Tahvoset Oy är specialiserad på krukplantors produktion samt försäljning av frukt- och prydnadsväxter. Dessutom odlas träd, barrväxter, och barrotade växter för olika planteringsbehov.

Puutarha Tahvoset producerar största delen av sina växter i egen produktion, urvalet kompletteras av växter som producerats inrikes eller utomlands. Vi strävar ständigt till att söka efter nya växttyper globalt med vilka vi vill glädja och göra den finska trädgårdskulturen mångsidigare. Europa och Nordamerika hör till det främsta av våra samarbetspartner med vilka samarbete har undergått i flera år.

Till produktionens sortiment hör ca. 800 olika växtarter av vilka 85% är egen produktion.

Årligen levereras över 800.000 st. krukplantor samt över en million sertifierade jordgubbsplantor till återförsäljare och jordbrukare runt om i Finland, ca. 5 % av omsättningen består av export.

Plantskolans sammanlagda areal av produktionsområden är 90 ha, krukplantornas produktion är 13 ha. En del av odlingsområderna  är frilandsodling. Växthusarealen är allt som allt 12 100 kvadratmeter. På plantskolan arbetar under sommarsäsongen drygt 100 och under vintern hälften mindre.

Vi utvecklar och förbättrar våra produktionsområden till allt mera naturvänligare varje år. På de nya produktionsområderna använder vi bevattningsanläggningar i vilka bevattningen sker i slutna system. Vattnet och näringen samlas upp och återanvänds, med hjälp av det nya bevattningssystemet  justeras bevattningen noggrannare och effektivare.

Puutarha Tahvoset ägs av Tomi och Jyrki Tahvonen. Tomi Tahvonen verkar som VD.