Vuonna 1956 jyväskyläläinen puutarhuriperhe hankki pienen peltotilkun Etelä-Suomesta, Pohjankurusta. Samana vuonna, 60 vuotta sitten, sinne istutettiin ensimmäiset omenapuut. Siitä sai alkunsa Viikarin puutarha nimisenä toimiva viljelmä. Vuosien mittaan nimi on vaihtanut muotoaan ja viimeiset vuosikymmenet on toimittu nimellä Puutarha Tahvoset Oy. Nykyisin taimiston toiminnasta ja kehittämisestä vastaa toinen sukupolvi, joka on koko yrityksen viides sukupolvi.

10 hehtaarin omenaviljelmästä toiminta on laajentunut vuosien mittaan. Alkuaikoina omenapuiden riviväleissä kasvatettiin erilaisia vihanneksia, kuten salaattia. 70-luvulla taimistolla oli mustaherukkaviljelmä ja suuren kysynnän vuoksi aloitettiin myös mustaherukan sekä mansikan taimituotanto. 80-luvulla aloitettiin koristekasvien astiataimituotanto. Nykyisin koristepensaita ja -puita, marjapensaita, hedelmäpuita, isoja perennoja ja mansikantaimia tuotetaan 90 hehtaarin alueella.

Tänä vuonna Puutarha Tahvosten logosta näkyy myös vuosiluvulla varustettu versio. Haluamme sillä juhlistaa perheyrityksen tähänastista taivalta.

Hyvää ja menestyksekästä alkanutta juhlavuotta!

juhlavuosi_esittely