Puutarha Tahvoset tuo keväällä 2018 markkinoille uuden kasvituotemerkin.

Proven Winners® on alkujaan lähtöisin Pohjois-Amerikasta. Siellä se on maansa tunnetuin kasvituotemerkki. Pohjois-Amerikasta Proven Winners on levinnyt Eurooppaan ja nyt ylpeänä esittelemme taimikokoelman myös Suomessa.

Uutuudet eivät putkahda aivan tyhjästä Tahvosille. Ennen kuin ne päätyvät puutarhamyymälöihin, jalostaja sekä taimistot tekevät istutuskokeita uusien lajikkeiden menestymistä. Vuosien projekti tuottaa markkinoille tutkittuja ja testattuja lajikkeita. Kasvatuskokeita tehdään niin Amerikassa kuin Euroopassakin, mm. Tahvosilla. Kokemuksia on saatu niin kotipuutarhoista kuin viherrakennuskohteista. Kaikki testattavat taimet eivät päädy lisäykseen saakka. Valikoima rakentuu kokemusten pohjalta ja vain ilmastollisesti kestävät ja ominaisuuksiltaan hyvät lajikkeet päätyvät tuotantoon.

Tämän kevään Proven Winners -uutuuskasveihin kuuluu kahdeksan lajiketta. Kokoelmaa täydentää kolme jo tuotannossa ollutta lajiketta. Kokoelma laajenee vuosittain, kunhan lajikkeista saadaan menestymistietoja suomalaisissa oloissa. Puutarhamyymälässä Proven Winners -kasvit erottuvat muista taimista valkoisella astiallaan ja informatiivisella nimilapullaan.

Kotimaiset Proven Winners -kasvit on kasvatettu Pohjankurussa Puutarha Tahvosilla, jolla ainoana kotimaisena taimistona on näiden taimien lisäämiseen tarvittava lisenssi.

Proven Winners -uutuudet

REVONTULI™ MOUND musta-aronia
Aronia melanocarpa ’UCONNAM165’ Revontuli Mound

Todellinen uutuus! Erityisen matalakasvuinen aronia (korkeus n. 90 cm), joka viihtyy lähes missä tahansa. Kesällä koko pensaan peittävät sirot valkoiset kukat sekä syksyllä loistavan punainen syyväri tuovat pitkäaikaista kauneutta puutarhaasi.

Menestymisvyöhyke: I-IV

REVONTULI™ HEDGER musta-aronia
Aronia melanocarpa ’UCONNAM166’ Revontuli Hedger

Erityisen matalakasvuinen (korkeus n. 90 cm), pylväsmallinen pensas soveltuu erinomaisesti mataliin aidanteisiin. Kesäkuussa avautuvat valkoiset, sirot kukat. Syksyn tullen lehdistö saa kirkkaanpunaisen ja oranssin sävyissä hehkuvan syysvärin. Helppohoitoinen pensas viihtyy melkein missä vaan!

Menestymisvyöhyke: I-IV

KODIAK® BLACK vuohenkuusama
Diervilla rivularis ’SMNDRSF’ Kodiak® Black

Tämän tiheäkasvuisen pensaan uusi kasvu on tumman burgundinpunaista, lähes mustaa. Väri on erityisen voimakas keväisin ja syksyisin, intensiivisintä täydessä valossa. Syysväri punertava. Pienet, keltaiset kukat kesä-heinäkuussa. Pensaalle tulee korkeutta noin metrin verran.

Pensas on vaatimaton kasvualustan suhteen ja viihtyy sekä täydessä valossa että varjossa.

Menestymisvyöhyke I-(II)

KODIAK® ORANGE vuohenkuusama
Diervilla x ’G2X88544’ Kodiak® Orange

Uusi kasvu on raikkaan kirkkaanoranssia. Vähitellen väri tasoittuu vihertäväksi. Pienet keltaiset kukat keskikesällä. Syksyn kruunaa hehkuvan oranssi syysväri.

Helppohoitoinen pensas on vaatimaton kasvualustan suhteen ja viihtyy sekä täydessä valossa että varjossa.

Menestymisvyöhyke I-(II)

KODIAK® RED vuohenkuusama
Diervilla x ’G2X885411’ Kodiak® Red

Helppohoitoisen pensaan uusi kasvu on täyteläisen punaista. Kesällä lehdet ovat vihreät ja niissä on punaisuutta reunoissa. Pienet keltaiset kukat keskikesällä, hajakukintaa syksyyn.

Pensas on vaatimaton kasvualustan suhteen ja viihtyy sekä täydessä valossa että varjossa.

Menestymisvyöhyke I-(II)

LIME RICKEY pallohortensia
Hydrangea arborescens ’SMNHALR’ Lime Rickey

Upeat, limenvihreät kukinnot. Erityisen tukevat versot kannattelevat kookkaita kukintoja kauniisti. Pensas kasvaa 1-1,5 m korkeaksi.
Sijoita pallohortensia aurinkoiseen tai puolivarjoisaan paikkaan. Kasvualustan tulisi olla hapanta ja kosteahkoa.

Menestymisvyöhyke I-III ((IV)

DOUBLE PLAY® BIG BANG pensasangervo
Spiraea x ’Tracy’ Double Play® Big Bang

Näyttävä pensas koko kasvukauden! Uusi kasvu oranssinpunaista muuttuen kellanvihreäksi. Lehdistö muodostaa upean kontrastin vaaleanpunaisten kukkien kanssa. Tiivis ja kompakti kasvutapa, korkeutta tulee 50-100 cm.

Pensas viihtyy aurinkoisessa kasvupaikassa, ravinteikkaassa kasvualustassa.

Menestymisvyöhyke I-IV

DOUBLE PLAY® RED japaninangervo
Spiraea japonica ’SMNSJMFR’ Double Play® Red

Väriä koko kasvukaudeksi. Uusi kasvu burgundinpunaista muuttuen tummanvihreäksi. Aidosti punaiset kukat - upea yhdistelmä punertavien lehtien kanssa! Tämä pensasangervo kasvaa 50-100 cm korkeaksi.

Pensas viihtyy aurinkoisessa kasvupaikassa, ravinteikkaassa kasvualustassa.

Menestymisvyöhyke I-IV

Näiden kahdeksan kasvin lisäksi kokoelmaan kuuluvat jo tuotannossa olleet:

TINY WINE® purppuraheisiangervo
Physocarpus opulifolius ’SMPOTW’ Tiny Wine®

STRONG ANNABELLE® pallohortensia (Incrediball)
Hydrangea arborescens ’ABETWO’ Strong Annabelle®

PINK ANNABELLE ® pallohortensia (Invincibelle)
Hydrangea arborescens ’NCHA2’ Pink Annabelle®