Endless Summer® hortensiat

Endless Summer® hortensiat

Endless Summer® -hortensiat ovat ainutlaatuisia jalohortensioita niiden poikkeavan kukintarytminsä ansiosta. Endless Summer® -hortensiat muodostavat kukkasilmuja sekä uusiin että vanhoihin versoihin, joten kukinta-aika on muita jalohortensioita pidempi. Ne kukkivat myös muihin jalohortensioihin nähden pohjoisemmissa olosuhteissa, koska ne eivät tarvitse edellisen vuoden kasvua kukkiakseen. Vaikka Endless Summer®in versot paleltuisivat talvella, uudet kirkkaan vihreät versot kasvavat nopeasti ja muodostavat kukkia vielä samana kesänä. Hortensioiden upea ja värikäs kukinta ilahduttaa puutarhassa keskikesästä myöhään syksyyn saakka.

Endless Summer® hortensia kukkii parhaiten paikassa, jossa se saa vähintään 6–8 tuntia aurinkoa päivässä. Hortensia on näyttävä kukkija myös ruukussa, terassilla ja parvekkeella.

Kokoelman kasvit on huolella valittu yhteistyössä Pohjois-Amerikkalaisen Baileyn taimiston kanssa.
Endless Summer® -hortensiat kasvatetaan Tahvosten taimistolla Pohjankurussa.

 

Endless Summer hortensiat

Tuoteryhmässä 5 tuotetta
Hydrangea macrophylla 'Bailmacfive' Summer Love™SUMMER LOVE™ JALOHORTENSIAVyöhyke: I-III (IV)Valovaatimus: Au-Pv
Hydrangea macrophylla 'Bailmer' The OriginalTHE ORIGINAL® JALOHORTENSIAVyöhyke: I-IIValovaatimus: Au-Pv
Hydrangea macrophylla 'Bloom star'BLOOM STAR™ JALOHORTENSIAVyöhyke: I-III (IV)Valovaatimus: Au-Pv
Hydrangea macrophylla 'The Bride'THE BRIDE JALOHORTENSIAVyöhyke: I-IIValovaatimus: Au-Pv
Hydrangea macrophylla 'Twist-n-Shout'TWIST-n-SHOUT JALOHORTENSIAVyöhyke: I-III (IV)Valovaatimus: Au-Pv

 

Onnistunut kukinta Endless Summer® hortensioilla

Tässä on muutamia vihjeitä, joilla voi edesauttaa kukintaa varsinkin pohjoisilla alueilla.

1. Sijainti

Sijainti, sijainti, sijainti! Kasvupaikan valinnalla on suuri vaikutus hortensian kukintaan. Hortensia kannattaa istuttaa paikkaan, jossa se saa vähintään 6-8 tuntia aurinkoa päivässä, mutta kuitenkin hieman varjoa iltapäivän paahteelta.

2. Leikkaaminen

Endless Summer® hortensioita ei kannata leikata kuten muita jalohortensioita syksyllä tai aikaisin keväällä. Leikkaamalla versot maata myöden, menetetään kaikki silmut sen vuoden kasvussa. Endless Summer® kukkii toki uusillakin versoilla, mutta kukkasilmujen kehittyminen uuteen versoon voi kestää pidempään. Sitä paitsi, vanhat kukkahuiskilot voivat koristaa myös talvista puutarhaa.

3. Talvisuojaus

Talvisuojaus nuoren taimen ensimmäisinä talvina on suositeltavaa, samoin suojaaminen keväthalloilta. Silmujen puhjettua taimi on arka kevään kylmille öille. Napakka keväthalla saattaa palelluttaa sekä kukkasilmut että uudet silmut. Hallayön uhatessa taimi kannattaa peittää harsolla.

4. Lannoitus

Lannoitus on yksi tärkeä tekijä hortensian kukinnassa. Hyvänlaatuinen, hitaasti liukeneva lannoite lisättynä kerran keväällä tai aikaisin kesällä riittää. Esimerkiksi GreenCare Puutarhan Kesä –lannoitetta ohjeen mukaan. Ruukkuistutuksille kannattaa lisätä nestemäistä lannoitetta kasvukauden aikana.  Jos Endless Summer® hortensioita lannoittaa liikaa, tuloksena on tummemmat lehdet, mutta vähemmän kukkanuppuja. Pohjoisilla alueilla suosittelemme lannoituksen lopettamista elokuun puolessa välissä, koska kasvin tulee tuleentua ja valmistautua talveen.

5. Kastelu

Oikealla kastelulla voi varmistaa kauniin kukinnan. Hortensiat ovat saaneet nimensä latinalaisesta sanasta ’Hydra’, joka tarkoittaa vettä. Hortensiat muodostavat suuret lehdet, rehevää vihreää kasvua ja vähän kukkasilmuja, jos niitä kastellaan liikaa. Liiallinen kastelu voi hidastaa uusien kukkien muodostumista huomattavasti. On normaalia, että kasvi nuutuu hetkellisesti keskipäivän kuumuudessa. On aina parempi kastella muutamia kertoja kunnolla, kuin monta kertaa vähän kerrallaan.

Noudattamalla näitä helppoja ohjeita Endless Summer® hortensiat tuottavat paljon valloittavia kukkia monia vuosia eteenpäin.