Blog

Kotimaiset Ilona®-taimet tekevät hyvää

Hyvää tekevä kotimainen tuoteperhe Ilona® tuli markkinoille viime keväänä ja sai hyvän  ilona_kollaasi_kehys vastaanoton. Toinen kevät tuo tuoteperheeseen kaksi uutta lajiketta: ”Timantti” (’Lepaan Valkea’) valkoherukan sekä ’Praecox’ kuutamohortensian. Molemmat tulokkaat ovat kestävää FinE-kantaa.

Ilona®-taimet kasvavat alusta alkaen ulkona Suomen vaativissa sääolosuhteissa ja kestävät näin tuontitaimia paremmin. Kotimainen taimi on terve ja turvallinen valinta. Taimet on kasvatettu luonnon kiertokulkua ja tasapainoa kunnioittaen Puutarha Tahvosilla. Taimistolla panostetaan jatkuvasti kestävänkehityksen periaatteita noudattavaan toimintaan. Kasvatusalueilla on käytössä suljettu automaattinen kastelujärjestelmä ja kasvatuksessa käytetään hallitusti liukenevia lannoitteita. Näin ympäristöön ei päädy kuormittavia aineita. Ekologisuutta on viety vielä hieman pidemmälle: Ilona®-taimen astia on kierrätettävä. Asiakas voi palauttaa astiat takaisin myymälään, jolloin ne päätyvät taimistolle uudelleenkäytettäviksi. Jokaisesta myydystä Ilona®-taimesta myös lahjoitetaan 10 senttiä ns. vihreään kohteeseen.

Ilona®-tuoteperheeseen kuuluu tuttuja, hyväksi koettuja hyöty- ja koristekasveja. Isommassa astiassa kasvatetut taimet voivat paremmin ja kasvavat vahvemmiksi. Kookkailla taimilla puutarhasta saa valmiimman ja näyttävän jo istutusvaiheessa. Isommilla taimilla taimipeittävyys on parempi ja istutusalueille tarvitaan määrällisesti vähemmin taimia.

Täällä voit tutustua Ilona®-taimiin lisää.