Blog

Keväistä kukkaloistoa

atsaleakuva Atsaleat ihastuttavat värikkäällä kukinnallaan keväällä ja alkukesällä. Kauniit, sirot lehdet puhkeavat yleensä vasta kukinnan jälkeen. Atsaleat ovat pirteitä väripilkkuja myös syksyllä, kun lehdet saavat upean syysvärin.

Kotimaisia uutuuksia 

FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulosta. FinE® -tunnuksella varustetut kasvit on lisätty tutkituista ja tautitestatuista emokasveista, jolloin niiden kestävyys ja käyttöominaisuudet ovat tarkasti tiedossa. Joukon kasvit on valittu painottaen erityisesti talvenkestävyyttä ja edustavaa ulkonäköä kukintakauden ulkopuolellakin.

Uudet FinE®-astaleat kuningasatsalea ’Estelle’ sekä puistoatsalea ’Tarleena’ tuovat mukavan lisän atsaleavalikoimaan. Nuorena hidaskasvuinen ’Estelle ihastuttaa herkällä kukinnallaan. Kellomaiset, vaalean ruusunpunaiset kukat aukeavat lehtien puhjetessa. ’Tarleenan’ kirkkaanpunaisista nupuista aukeavat vaaleanpunaiset kukat, joissa on keltaiset laikut. Pystykasvuisen pensaan kukat aukeavat myöhään. 

Valitse atsalealle avoin ja aurinkoinen tai puolivarjoisa kasvupaikka. Valoisalla paikalla lehtiin kehittyy näyttävä syysväri. Pensaat viihtyvät happamassa maassa. Jos et ole varma maan pH-arvosta, voit parantaa maata lisäämällä siihen kalkitsematonta turvetta tai valmista happaman maan kasveille tarkoitettua multaa. Istutusalustan tulee olla kuohkea, jotta atsaleojen ohut juuristo jaksaa kaivautua tarpeeksi syvälle. Pensaat hyötyvät myös katteesta tai juuristoa suojaavista maanpeitekasveista.

Atsaleat eivät kaipaa säännöllistä leikkausta. Leikkaa pensaista vain vioittuneet ja kuivuneet oksat.