Blog

Kauniisti kukkiva ruusutarha Easy Elegance® -ruusuilla

 

Kauniisti kukkiva ruusutarha Easy Elegance® -ruusuilla

 

ee_headoverheels

Kohta koittaa taas ruusujen aika. Ruusujen upeasta kukinnasta ja huumaavasta tuoksusta haaveilee moni kotipuutarhuri. Ruusut mielletään usein vaikeahoitoisiksi puutarhan primadonniksi, mutta istuttamalla terveitä ja kestäviä Easy Elegance® -pensasruusuja hoito helpottuu ja pitkään kukkivasta ruusutarhasta voi nauttia vähemmällä työllä.

Ruusut on jalostettu Pohjois-Amerikassa sijaitsevalla Baileyn taimistolla, jossa talviolosuhteet ovat lähes samat kuin Suomessa. Easy Elegance® -ruusuvalikoimaan kuuluu useita näyttäviä, erivärisiä ja -korkuisia ruusuja. Valikoima laajenee vuosittain, kun markkinoille saadaan uusia kestäviä lajikkeita. Ruusuja on kasvatettu Puutarha Tahvoset Oy:ssä jo vuodesta 2005 saakka. Hyvien viljelykokemusten myötä kiinnostus ruusuja kohtaan on lisääntynyt.

 

’Head Over Heels’ on tämän kevään uutuus. Ihastuttava, kerrottukukkainen ruusu vie jalat alta! Pirteän pinkit, röyhelöreunaiset kukat tulevat hyvin esille tummaa ja kiiltävää lehdistöä vasten.

Easy Elegance® -ruusut ovat omajuurisia, joten ne eivät tee villiversoja. Muutenkin näiden ruusujen leikkaustarve on vähäinen. Leikkaamalla pois kuolleet ja vaurioituneet versot, pensas pysyy ilmavana ja elinvoimaisena. Vanhan pensaan kukintaa ja kasvua voi edistää leikkaamalla vanhimmista versoista pois yhden kolmasosan.

Ruusut kukkivat pitkään ja kauniisti, vaikka kuihtuneita kukkia ei poistaisi. Vanhojen kukkien poistaminen kuitenkin palkitaan: uusista kukista tulee voimakkaampia, kun ruusun ei tarvitse käyttää energiaa siementen valmistamiseen.

Easy Elegance® -pensasruusut ovat erittäin kestäviä ruusun yleisimpiä tauteja härmää ja mustalaikkutautia vastaan.

Koko Easy Elegance® -valikoiman sekä vinkkejä ruusujen istutukseen ja hoitoon löydät täältä.