Blog

Lemon Meringue

Uusissa hanhikeissa sitruksen raikkautta

Citrus Tart

Tahvosten First Editions® kasvikokoelma on huolella valittu joukko kasveja, jotka pärjäävät Suomen vaativissa olosuhteissa. Kaikki Tahvosten kokoelman kasvit kasvatetaan Puutarha Tahvosilla Pohjankurussa.

Tänä keväänä kokoelmaa raikastuttavat pirteänväriset pensashanhikit Citrus Tart™ ja Lemon Meringue™.

 

Citrus Tart™ kukkii suurin, kirkkaankeltaisin kukkasin. Sen lehdistö on huomattavan tummanvihreä. Vajaan metrin korkuinen, pyöreänmallinen pensas kukkii keskikesästä myöhäiseen syksyyn.

Lemon Meringue™ (yläkuva) on pyöreänmallinen, noin metrin korkuinen, tiiviskasvuinen hanhikki. Vaaleankeltaiset, kerrotut kukat muistuttavat pieniä ruusunkukkia. Pensas kukkii keskikesästä myöhäiseen syksyyn.

Kasvupaikaksi sopii aurinkoinen, jopa paahteinen paikka. Multavassa maassa pensaista kasvaa tuuheita ja runsaasti kukkivia, mutta pensaat pärjäävät myös kuivassa, hiekkapitoisessa maassa. Citrus Tart™ menestyy vyöhykkeillä I-V (VI) ja Lemon Meringue™ vyöhykkeillä I-VI

Monikäyttöiset pensashanhikit sopivat yksittäin, ryhmiksi, peittopensaiksi rinteeseen tai matalaksi aidanteeksi. Hanhikit pysyvät elinvoimaisina, kun niitä leikataan vuosittain kevyesti harventaen. Leikkaukset tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista.