Blog

Moniväriset kasvit

'Satisfaction' magnolia'Flamingo' saarnivaahterapink1'Cool Splash' rusovuohenkuusama02vihreat'Tie Dye' jalokärhö

Moniväriset kasvit

Harvat kasvit ovat yksivärisiä. Monivärisyyttä ja kuviollisia variaatioita löytyy niin kukista kuin kasvin lehdistäkin. Räväköiden kasvien kohdalla suunnitteluun kannattaa panostaa erityisesti, sillä voimakas kontrasti saattaa luoda levottoman ja sekavan lopputuloksen. Oikeissa paikoissa monivärisyys ohjaa katseen haluttuun kohteeseen. Se voi piristää tasaista kasvimassaa ja herättää tylsät kohdat eloon.

Lehtien ja kukkien monivärisyys voi syntyä kuvioista, eri väristä ylä- ja alapinnalla tai esimerkiksi uuden ja vanhan kasvun värieroista. Kukinnoissa on monesti voimakaskin väriero ulompien ja sisempien osien välillä. Värit vaihtelevat myös kasvukauden aikana kevään heleistä sävyistä syksyn voimakkaisiin ja dramaattisiin väreihin.

Kirjavalehtiset lajikkeet saattavat olla yksivärisiä vaativampia kasvupaikan ja olosuhteiden osalta. Osalla kirjavuus katoaa, jos kasvupaikka on liian varjoisa. Toisaalta esimerkiksi kuunliljojen kirjavat muodot voivat tuoda eloa varjoisammille istutusalueille.

Tässä muutamia monivärisyydellä koreilevia kasveja valikoimastamme. Viemällä hiiren osoittimen kuvan päälle, näet kasvin nimen.

 

'Bicolor' kapusiiniruusu14vihrea'Music Box' ruusuHakuropaju'Tarleena' puistoatsalea FinEKeltareunakuunlilja'Magical Rainbow' komeakotakuusamaKeltapeippi09_vpvihr3keltaisin'Mundi' ranskanruusuViiruhelpi'Sensation' jalosyreeni10vihreaKiinanlaikkuköynnös